Jaké ovoce roste v Gruzii? Prakticky všechno, na které si vzpomenete. Jistě, možná s výjimkou banánů…
Opravdu, Gruzie je doslova ovocný ráj (nejen) pro turisty. Najdete zde jablka, meruňky, švestky a melouny, které jsou nám známé, stejně jako exotické pochoutky – granátová jablka, mandarinky, tomel, fíky a dokonce fejchoa. Šťavnaté, zralé, přitahují svým neobvyklým vzhledem a sladkou chutí.
Lyofilizované a sušené ovoce z našeho sortimentu jsou stoprocentně přírodní produkty, bez jakýchkoliv dodaných ingrediencí. Moderní technologie zpracování zaručují, že v ovoci zůstane 98% všech živin a vitamínů.
Ale co je hlavní a nejdůležitější – fakt je moc dobré!
Lyofilizované ovoce
Lyofilizace, neboli sušení mrazem je přirozený proces, který odstraňuje z čerstvého ovoce a zeleniny 97% vlhkosti. Tato technologie zachovává až 98% vitamínů a živin přítomných v čerstvém ovoci. V našem ovoci zcela jistě nenaleznete žádné přísady, konzervanty, tuky, přidaný cukr nebo sladidla. Víme, odkud naše ovoce pochází – všechno je z Gruzie – a za jakých podmínek bylo vypěstováno (nemusíme se tedy, jako u mnoha konkurenčních produktů, snažit taktně zamlčet fakt, že ovoce pochází odněkud z Číny a k jeho urychlení bylo použito…radši se ani neptejte co).
Mimochodem, nazýváme toto ovoce chipsy. Je úplně stejně křupavé, ale na rozdíl tradičních chipsů je vhodné jako svačina pro děti a pokud si jej dáte večer k televizi, nemusí Vás následně trápit špatné svědomí. Kompletní nabídku lyofilizovaného ovoce naleznete zde.
Podle informací firmy Gemuani někteří výrobci lyofilizovaného ovoce používají ke zvýšení hmotnosti konečného produktu maltodextrin (především Čína), případně jiné sacharidy. Ovoce je před zpracováním namáčeno do roztoku maltodextrinu, čímž dochází k vytlačování vody a zvýšení hmotnosti pevných části. Následně pak probíhá klasické mražení. Tímto způsobem je dosaženo vyšší hmotnosti konečného produktu a výrobek je možno prodávat za nižší cenu.
Zákazník konzumuje lyofilizované ovoce těchto výrobců, aniž by byl informován o možných následcích. Výrobky firmy Gemuani jsou naprosto čisté, bez těchto přísad, a proto jsou firmou NESTLÉ používány jako srovnávací vzorky pro odhalení příměsí v lyofilizovaném ovoci jiných výrobců.
Sušené ovoce
Díky moderní šetrné metodě sušení ovoce používající pouze vzduch nepříliš vysokých teplot, je možné se zachováním mnoha vlastností čerstvého ovoce, zejména pak chuti, sušit téměř cokoliv. Dokonce i tak šťavnaté ovoce, jako je vodní meloun. Veškeré ovoce bylo přitom vypěstováno v ovocnářských regionech Gruzie, mohlo tak být sklizeno až ve fázi plné zralosti, což na jeho chuti zcela jistě poznáte. Pokud Vám tedy dosud sladká chuť melounu, jakož i celé řady dalších druhů ovoce, chyběla v zimních měsících, teď už nemusí – máme pro Vás řešení! Kompletní nabídka sušeného ovoce zde.