Saperavi “Qvevri” – gruzínské suché, červené víno.
Tzv. Kachetinská metoda zrání vína v hliněných nádobách “Qvevri” údajně sahá až do 6. tisíciletí před našim letopočtem. Nádoby bývají různého objemu desítek po desetitisíce litrů. Nádoby se po ukončení kvašení utěsní a zakopou do země. Tím se zajistí zrání vína ve stabilní teplotě, které trvá nejméně půl roku, někdy však až dvacet let, teprve poté se kvevri vyzvedne a víno se stočí.
Objevte chuť historie!
- Vhodné k: masu a pikantním pokrmům.
- Vyrobeno z hroznů Saperavi Khasmi za použití tradiční gruzínské metody výroby vína v Qvevri. Víno má tmavě rubínovou barvu. Vyznačuje se dlouhotrvající chutí a vůní zralých jahod.
- Obsah alkoholu 13%
- Servírovací teplota: +16 – 18°C
- Skladovací teplota: +12 – 15°C
- Obsahuje siřičitany
“Gruzie je kolébkou vína, první kulturní varianty hroznů zde vznikly před tisíci lety. Vinařství Mtevino vyrábí vynikající vína pro místní a světový trh.”
LELA KOBIASHVILI
Ředitelka vinařství Mtevino
„Náš tým profesionálních vinařů se vždy snaží vybírat ty nejkvalitnější hrozny z těch nejlepších vinohradů ze slavných mikroregionů Gruzie. Jejich tvrdá a neúnavná práce dovoluje vytvořit vynikající gruzínská vína.“
TORNIKE CHAKHVADZE
Hlavní vinař Mtevino